Sütőben süthető vegán fasírt
- 1 közepes fej hagyma
- 1 karalábé
- 1 nagy vagy 2 közepes krumpli
- 1 vastagabb sárgarépa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- őrölt füstölt pirospaprika
- só
- őrölt kömény
- kb. 100 g zabpehely (ha sok levet engednek a zöldségek, mehet több is)
- lenmag és/vagy napraforgómag
- 2-3 evőkanál olaj (amilyet szeretsz)
- + bármilyen köret
- + bármilyen sali és / vagy öntet
A krumplit, karalábét, répát meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. A hagymát, fokhagymát apróra vágom. Hozzáadom a fűszereket, zabpelyhet, lenmagot, szőlőmag olajat, az egészet összekeverem. Egyforma méretű gombócokat formázok, sütőpapírral bélelt tepsire teszem és kicsit lelapítom őket.
Sütés közben egyszer át kell forgatni, mindkét oldalát kb. 15-20 percig kell sütni. A sütési idő a gombócok nagyságától és a sütő teljesítményétől is függ, érdemes figyelni rá közben 😉

