Zöldségfasírt

Sütőben süthető vegán fasírt

  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 karalábé
  • 1 nagy vagy 2 közepes krumpli
  • 1 vastagabb sárgarépa
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt füstölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • kb. 100 g zabpehely (ha sok levet engednek a zöldségek, mehet több is)
  • lenmag és/vagy napraforgómag
  • 2-3 evőkanál olaj (amilyet szeretsz)
  • + bármilyen köret
  • + bármilyen sali és / vagy öntet

A krumplit, karalábét, répát meghámozom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. A hagymát, fokhagymát apróra vágom. Hozzáadom a fűszereket, zabpelyhet, lenmagot, szőlőmag olajat, az egészet összekeverem. Egyforma méretű gombócokat formázok, sütőpapírral bélelt tepsire teszem és kicsit lelapítom őket.

Sütés közben egyszer át kell forgatni, mindkét oldalát kb. 15-20 percig kell sütni. A sütési idő a gombócok nagyságától és a sütő teljesítményétől is függ, érdemes figyelni rá közben 😉

zöldségfasírt
Zöldségfasírt sütés előtt, még nyersen
zöldségfasirt
Basmati rizzsel és paradicsom + csípős paprika salival
A bejegyzés kategóriája: Vegán receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?