Egyszerű, gyors, vegán és hulladék csökkentett (főleg ha a szezámmagot és a csicserit kimérősen veszed!)
Hozzávalók:
- kb 200 g csicseriborsó megfőzve
- kb 50 g szezámmag pirítva
- 2-3 gerezd foghagyma
- fél citrom leve
- kb fél dl víz
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- só
- 1-3 teáskanál reszelt ecetes torma
Ha nagyon gyorsan kész akarok lenni, nem darálom le előre a megpirított szezámmagot, tehát nem készítem el külön a tahinit. Egyszerűen csak hozzáadom a főtt csicserihez, majd a foghagymát, vizet, citromlevet is, és az egészet összebotmixerezem. Így egy picit rusztikusabb lesz a kinézete, de az íze tökéletes! 🙂 Végül az olívaolajat és a tormát is hozzákeverem.

