Vöröslencse dahl
Gyors és különleges indiai ízvilágú étel. Vegán, hozzáadott olaj nélkül is elkészíthető, és az alapanyagok hulladékmentesen beszerezhetőek.
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb 200 g vöröslencse
- 3-4 paradicsom (vagy sűrített paradicsom)
- kb 200 g spenót (mirelit vagy friss)
- 4-5 dl víz
- só
- 1 kiskanál őrölt vagy tört csili, vagy 1 egész csilipaprika
- 2 teáskanál garam masala
- + bármilyen kenyér vagy lepény (teljes kiőrlésű liszt + víz, olaj nélkül serpenyőben kisütve)
A vöröslencsét elkezdem főzni (elég gyorsan kész a többi hüvelyeshez képest). Amikor felforr, hozzáadom a foghagymát, vöröshagymát, a hámozott és feldarabolt paradicsomot, valamint a csilit. Amikor a lencse már elég puha, beleteszem a spenótot is. Végül hozzá adom a garam masalát, és még pár percig főzöm.
