Vegán receptek

Padlizsán brassói

A klasszikus fokhagymás brassói gyors, könnyű vegán verziója. Igazi zerowaste recept, minden alapanyag házi (zöldfűszerek), vagy piacon és csomagolásmentes boltban vásárolt.

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vagy 2 kicsi padlizsán
  • majoránna
  • petrezselyemzöld
  • őrölt fekete bors
  • őrölt füstölt pirospaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1-2 dl víz
  • kb 1 kg krumpli
  • olaj a sütéshez

Először megsütöttem a kockára vágott krumplit. Aztán a serpenyőn maradt olajon elkezdtem pirítani a hagymát, majd rátettem a padlizsánt, sót, borsot, füstölt pirospaprikát, és felöntöttem egy kevés vízzel. Majd a hámozott, összevágott paradicsomot és a fokhagymát is hozzáadtam. Amikor már egészen puha volt a padlizsán, a majoránnát, petrezselymet és a felszeletelt paprikát, néhány percig még pároltam. Végül hozzákevertem a kisütött krumplit is.

padlizsán brassói vegán
Brassói – Vegán verzió padlizsánnal

Leave a Reply