Gyors, vegán fasírt indiai fűszerekkel
- kb 100g vöröslencse főzve
- kb 100g zsemlemorzsa
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 teáskanál garam masala
- fél teáskanál kurkuma
- só
- őrölt fekete bors
- + kókuszzsír a sütéshez (de lehet sütőben is, sütőpapíron sütni)
Krumplipüréhez:
- kb 1 kg krumpli (hámozni, főzni, megtörni 😉 )
- 1 dl rizstej
- kb ¼ citrom leve
- só
Ha a főzés után a vöröslencsén sok víz marad, leöntök belőle, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, foghagymát, sót, olajat és a fűszereket. Szórok hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható állaga legyen. Ezt most serpenyőben sütöttem, de lehet sütőben is a Zöldségfasírthoz hasonlóan.

