Vöröslencse fasírt krumplipürével

Gyors, vegán fasírt indiai fűszerekkel

  • kb 100g vöröslencse főzve
  • kb 100g zsemlemorzsa
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 teáskanál garam masala
  • fél teáskanál kurkuma
  • őrölt fekete bors
  • + kókuszzsír a sütéshez (de lehet sütőben is, sütőpapíron sütni)

Krumplipüréhez:

  • kb 1 kg krumpli (hámozni, főzni, megtörni 😉 )
  • 1 dl rizstej
  • kb ¼ citrom leve

Ha a főzés után a vöröslencsén sok víz marad, leöntök belőle, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, foghagymát, sót, olajat és a fűszereket. Szórok hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formázható állaga legyen. Ezt most serpenyőben sütöttem, de lehet sütőben is a Zöldségfasírthoz hasonlóan.

Vöröslencse fasírt
Vegán fasírt alernatíva vöröslencséből
Vörös lencse fasírt
Vöröslencse fasírt krumplipürével, paradicsommal
A bejegyzés kategóriája: Vegán receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?