Céklafasírt tökfőzelékkel
A vegán cékla fasírt nemcsak finom, hanem szép is, belül sütés után is rózsaszínes marad. És vegán főzelékkel fogyasztva klasszikus magyaros ebéd lehet.
Fasírt:
- 1 nagy vagy 2 kicsi cékla
- 1 nagy vagy 2 kicsi krumpli
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- kakukkfű
- olíva olaj
Tökfőzelék:
- kb fél kg főzőtök lereszelve
- kapor
- só
- 1-2 dl növényi tej
- liszt (lehet teljes kiörlésű is)
A céklát és a krumplit lereszelem, mennek rá a fűszerek és az olaj + annyi zsemlemorzsa, hogy jól gyúrható legyen. Lehet sütőben, sütőpapíron is sütni. A tökre elég annyi víz, hogy éppen elfedje, ha puhára főtt, kb 1 dl rizstejjel + 1-2 kanál liszttel behabarom.


2 hozzászólás
Erdélyiné
Nagyon tetszik, mert nem akar több lenni, mint ami. Nem akar a fasírozott húshoz hasonlítani. Szerintem ez lenne a vegánság célja.
levendulajoga.pat
Igen, egyetértek 🙂 🙂 köszönöm 🙂