Céklafasírt tökfőzelékkel

Vegán fasírt és vegán főzelékhez

Fasírthoz:

  • 1 nagy vagy 2 kicsi cékla
  • 1 nagy vagy 2 kicsi krumpli
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • kakukkfű
  • olíva olaj

Tökfőzelékhez:

  • kb fél kg főzőtök lereszelve
  • kapor
  • 1-2 dl növényi tej
  • liszt (lehet teljes kiörlésű is)

A céklát és a krumplit lereszelem, mennek rá a fűszerek és az olaj + annyi zsemlemorzsa, hogy jól gyúrható legyen. Lehet sütőben, sütőpapíron is sütni.

A tökre elég annyi víz, hogy éppen elfedje, ha puhára főtt, kb 1 dl rizstejjel + 1-2 kanál liszttel behabarom.

vegán céklafasírt
Sütés előtt
vegán céklafasírt tökfőzelékkel
Sütés után
A bejegyzés kategóriája: Vegán receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Céklafasírt tökfőzelékkel

  1. Erdélyiné szerint:

    Nagyon tetszik, mert nem akar több lenni, mint ami. Nem akar a fasírozott húshoz hasonlítani. Szerintem ez lenne a vegánság célja.

Vélemény, hozzászólás?