Vegán receptek

Céklafasírt tökfőzelékkel

A vegán cékla fasírt nemcsak finom, hanem szép is, belül sütés után is rózsaszínes marad. És vegán főzelékkel fogyasztva klasszikus magyaros ebéd lehet.

Fasírt:

  • 1 nagy vagy 2 kicsi cékla
  • 1 nagy vagy 2 kicsi krumpli
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • kakukkfű
  • olíva olaj

Tökfőzelék:

  • kb fél kg főzőtök lereszelve
  • kapor
  • 1-2 dl növényi tej
  • liszt (lehet teljes kiörlésű is)

A céklát és a krumplit lereszelem, mennek rá a fűszerek és az olaj + annyi zsemlemorzsa, hogy jól gyúrható legyen. Lehet sütőben, sütőpapíron is sütni. A tökre elég annyi víz, hogy éppen elfedje, ha puhára főtt, kb 1 dl rizstejjel + 1-2 kanál liszttel behabarom.

vegán céklafasírt
Vegán céklafasírt sütés előtt
vegán céklafasírt tökfőzelékkel
Cékla fasírt tökfőzelékkel

2 hozzászólás

Szólj hozzá