Vegán receptek

Céklafasírt tökfőzelékkel

Vegán fasírt és vegán főzelékhez

Fasírthoz:

  • 1 nagy vagy 2 kicsi cékla
  • 1 nagy vagy 2 kicsi krumpli
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • kakukkfű
  • olíva olaj

Tökfőzelékhez:

  • kb fél kg főzőtök lereszelve
  • kapor
  • 1-2 dl növényi tej
  • liszt (lehet teljes kiörlésű is)

A céklát és a krumplit lereszelem, mennek rá a fűszerek és az olaj + annyi zsemlemorzsa, hogy jól gyúrható legyen. Lehet sütőben, sütőpapíron is sütni.

A tökre elég annyi víz, hogy éppen elfedje, ha puhára főtt, kb 1 dl rizstejjel + 1-2 kanál liszttel behabarom.

vegán céklafasírt
Sütés előtt
vegán céklafasírt tökfőzelékkel
Sütés után

2 hozzászólás

Leave a Reply