Gyömbéres-fahéjas és kakaós-vaníliás
Nem kifejezettem egészséges, de nagyon finom és gyorsan kész 😉 100% vegán
Hozzávalók:
- kb. 0,5 kg fehér liszt (teljes kiőrlésből kevesebb)
- kb 125 g növényi margarin (egy kockának a fele)
- 1-2 dl rizstej
- 5-10 dkg cukor (vagy bármilyen édesítő, ízlés szerinti mennyiség)
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál holland kakaópor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál őrölt gyömbér

A margarint kikevertem a cukorra és a rizstejjel, majd hozzáadtam kb 30 deka lisztet és a sütőport. Ekkor még nagyon lágy volt a tészta. Két részre osztottam. Az egyik adagba került a kakaópor és a vaníliás cukor, a másikba a fahéj és a gyömbér. Ezután még mindkettőhöz tettem egy kevés lisztet, hogy nyújtható állapotú legyen. (Ha viszont nagyon elvonja a nedvességet a kakaó vagy a fahéj, netán nagyon megborult volna a liszt az elején, mehet még bele rizstej.)

Vékonyra nyújtottam a tésztát, kiszaggattam karácsonyi formákkal. Közepes hőfokon sütöttem, így nem égtek meg, de elég ropogósak lettek. A sütési idő a sütőtől függ, de miután megemelkedik a tészta, még kb 10 perc, de érdemes figyelni közben.
