Vegán receptek

Aszalt szilvával és gesztenyével töltött szójaszelet áfonyalekvárral

Nagyon ritkán szoktam “pótlókat” használ. Úgy gondolom, a vegán étel legyen az ami: növényekből készült étel. Ne is nézzen ki annak, amit pont, hogy nem akarunk megenni.

Szerettem volna egy klasszikus ünnepi fogást készíteni, ezért kivételt tettem. Szükségem volt valamire, amibe az asztalt szilvát és a gesztenyemasszát beletöltöm, ezért texturált szóját vásároltam.

Hozzávalók:

  • 1 csomag texturált szójaszelet (8-10 db, 3-5 cm az átmérőjük szárazon)
  • aszalt szilva (szeletenként 1 db + még amennyit szeretnél 😉 )
  • natúr gesztenyemassza (fagyasztottat használtam)
  • só, füstölt só
  • őrölt feketebors
  • kókuszzsír
  • áfonyalekvár (öntetként)
  • + rizs köretnek (basmati pl.)

A szójaszeleteket langyos vízbe beáztattam, amihez tettem kókuszzsírt, sót, füstölt sót és feketeborsot. A víz nagy részét felszívták. Amikor eléggé megpuhultak, hegyes késsel felvágtam őket és megtöltöttem gesztenyemasszával és aszalt szilvával. Próbáltam úgy belőni a gesztenye mennyiségét, hogy jól vissza lehessen hajtani a szeletek szélét. Jénaiba tettem a kis batyukat, majd leöntöttem őket a megmaradt lével. Addig sütöttem, amíg meg nem pirult a tetejük és a víz el nem párolgott. A rizs és az áfonyalekvár nagyon passzol hozzá.

szójaszelet gesztenyével aszalt szilvával
Basmati rizzsel és áfonyalekvárral
szójaszelet gesztenyével aszalt szilvával
Aszalt szilvával és gesztenyével töltött szójaszelet áfonyalekvárral

Leave a Reply