Gomba ragu indiai fűszerekkel

Édeskés-fűszeres ízvilágú, színes, gyorsan elkészíthető vegán étel

  • 1 piros, 1 sárga, 1 zöld kaliforniai paprika
  • 4-6 csiperke gomba (méret függvényében)
  • 1 konzerv kókusztej vagy kókuszkrém
  • kb 1 dl víz (ha a gomba nem enged ki elég vizet és a kókuszkonzerv tényleg nagyon sűrű)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb 1 teáskanál tea masala fűszerkeverék (ezt készen vásároltam, összetevők: gyömbér, zöld kardamom, feketebors, koriandermag, szegfűszeg – más receptekben fahéjat is tesznek bele)
  • csili (igény szerint)
  • + basmati vagy jázmin rizs

A kisebb darabokra vágott gombát elkezdem párolni, sózom, hozzáadom a fokhagymát, majd a kockára vágott paprikát. A paprikát csak nagyon rövid ideig párolom, hogy ne essen szét. Végül hozzákeverem a kókuszkrémet és a fűszerkeveréket, és már csak néhány percig főzöm.

indiai gomba ragu
Nem csak szép, finom is
színes paprikák
Ez már így is tökéletes
A bejegyzés kategóriája: Vegán receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?