Krumplifőzelék gombafasírttal

Klasszikus menzás étel vegán verziója

Krumplifőzelék

  • kb 1 kg krumpli ~ burgonya 😀
  • víz (amennyiben megfő a krumpli)
  • 1-2 dl növényi tej
  • fehérbors
  • ételízesítő (szárított zöldségekből, kurkumával)
  • tárkony (friss vagy szárított, ízlés szerinti mennyiség)
  • 2-3 babérlevél
  • fél citrom leve

A hámozott, felkockázott krumplikat kevés vízben megfőzöm, sózom, borsozom. Ha már puhák, beleöntök annyi rizs- vagy szójatejet, amitől kifehéredik a leve (attól függően, mennyire forrt el a víz és sűrűsödött be).  Majd beleszórom a szétcsipkedett tárkonyt. Mielőtt elzárnám, beleteszem babérlevelet, és miután elzártam, csavarom bele a citromot.

Gombafasírt

  • 4-6 db csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • feketebors
  • 1 evőkanál kókuszzsír vagy növényi margarin
  • zsemlemorzsa

A megmosott, felszeletelt gombákat nagyon kevés vízen megpárolom, néhány perc alatt kész. Ha nagyon sok levet ereszt, kicsit leöntök róla. A vöröshagymával együtt összebotmixerezem. Sózom, borsozom, hozzákeverem a kókuszzsírt (amíg meleg, ez elég könnyen megy). Adok hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható állaga legyen. Sütőben, sütőpapírom a gombócok mindkét oldalát pirosra sütöm.

vegán Krumplifőzelék gombífasírttal
Vegán Krumplifőzelék gombafasírttal
A bejegyzés kategóriája: Vegán receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

1 Response to Krumplifőzelék gombafasírttal

  1. JamesNaism szerint:

    Great internet site! It looks extremely good! Sustain the good job!

Vélemény, hozzászólás?