Spenótos – (vegán) tejszínes tészta

Tojás nélküli tésztával és növényi tejszínnel. Kb 20 perc alatt kész

  • kb 20 dkg spenót (friss vagy mirelit)
  • növényi tejszín (akár házi zab vagy rizs)
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • citromlé
  • őrölt fehérbors
  • + durum tészta (pl penne), növényi sajt

A spenótot megmosom (ha túl nagyok a levelek, széttépkedem), majd egy lábasban kevés vízzel felteszem főni (ha mirelit, kiolvasztani). Belereszelem a fokhagymát és egy kevés szerecsendiót, hozzáadom a sót, borsot. Amikor felforr, beleöntöm a növényi tejszínt, és néhány percig kis lángon még tovább főzöm. Miután elzártam, belecsavarok egy kevés citromlevet, de ez el is hagyható. A külön lábasban megfőzött tésztára öntöm, összekeverem.

Spenótos penne tészta vegán sajttal
Spenótos penne tészta vegán sajttal
A bejegyzés kategóriája: Vegán receptek
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?