Tojás nélküli tésztával és növényi tejszínnel. Kb 20 perc alatt kész
- kb 20 dkg spenót (friss vagy mirelit)
- növényi tejszín (akár házi zab vagy rizs)
- 1-2 gerezd fokhagyma
- szerecsendió
- citromlé
- őrölt fehérbors
- só
- + durum tészta (pl penne), növényi sajt
A spenótot megmosom (ha túl nagyok a levelek, széttépkedem), majd egy lábasban kevés vízzel felteszem főni (ha mirelit, kiolvasztani). Belereszelem a fokhagymát és egy kevés szerecsendiót, hozzáadom a sót, borsot. Amikor felforr, beleöntöm a növényi tejszínt, és néhány percig kis lángon még tovább főzöm. Miután elzártam, belecsavarok egy kevés citromlevet, de ez el is hagyható. A külön lábasban megfőzött tésztára öntöm, összekeverem.
