Tavaszi szójatokány
Hozzáadott olaj nélkül kb. fél óra alatt elkészíthető vegán étel.
A szójaszeleteket először 10-15 percre vízbe kell áztatni, majd ha megpuhultak, csíkokra/szeletekre/darabkákra vágni.
- 1 csomag texturált szójaszelet
- 2-4 sárgarépa
- kb 30 dkg frissen fejtett vagy mirelit zöldborsó (esetleg 1 normál méretű konzerv)
- 3-5 szál újhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 paradicsom
- 1 zöld hegyes erős paprika (annak, aki bírja 😀 )
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt színes bors
- füstölt őrölt pirospaprika
- ételízesítő (szárított zöldségekből, teatojásba tettem)
- + bulgur vagy rizs köret pár csepp citromlével és friss petrezselyemzölddel
A megpuhult szójaszeleteket a karikákra vágott répával és a borsóval elkezdem kevés vízben fedő alatt párolni, sózom, borsozom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és a pirospaprikát. Majd jön a paradicsom és az ízesítő. Végül kerül bele az újhagyma és a zöld paprika.
