Vegán receptek

Tavaszi szójatokány

Hozzáadott olaj nélkül, vegán, kb fél óra alatt elkészíthető

A szójaszeleteket néhány percre sós vízbe kell áztatni, majd ha megpuhultak, csíkokra/szeletekre/darabkákra vágni – eredeti mérettől és aktuális hangulattól függően 😉

  • 1 csomag texturált szójaszelet
  • 2-4 sárgarépa
  • kb 30 dkg frissen fejtett vagy mirelit zöldborsó (esetleg 1 normál méretű konzerv)
  • 3-5 szál újhagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 paradicsom
  • 1 zöld hegyes erős paprika (annak, aki bírja 😀 )
  • őrölt fekete bors
  • őrölt színes bors
  • füstölt őrölt pirospaprika
  • ételízesítő (szárított zöldségekből, teatojásba tettem)
  • + bulgur vagy rizs köret pár csepp citromlével és friss petrezselyemzölddel

A megpuhult szójaszeleteket a karikákra vágott répával és a borsóval elkezdem kevés vízben fedő alatt párolni, sózom, borsozom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát és a pirospaprikát. Majd jön a paradicsom és az ízesítő. Végül kerül bele az újhagyma és a zöld paprika.

Tavaszi szójatokány bulgurral
Nagyobb szójaszeletek, petrezselymes bulgurral

Leave a Reply