Biztosan működő házi szúnyogriasztó spray

Természetes összetevőjű, bőrbarát, vegán, olcsó és bizonyítottan hatásos

Nyáron nagyon kellemes a szabadban jógázni, a szúnyogok viszont elronthatják az élményt. Nem éppen vegán dolog agyoncsapkodni őket, így mindenképp szükséges szúnyogriasztót használni. Ha környezetbarát, csomagolásmentes megoldást keresel, a legjobb, ha te magad készíted el.

jógahíd levendula
Csakrászana a levendulamező mellett

A kereskedelmi forgalomban kapható szúnyogriasztóknak is a citronella a fő hatóanyaga. Ez a növény különbözik a citromfűtől, de az illata hasonló, ahogy a neve is utal rá, citromra emlékeztető. A citronella illóolaja rovarriasztó hatású, a levegőbe permetezve pedig semlegesíti a kellemetlen szagokat. És ami még nagyon fontos, a bőrt egyáltalán nem irritálja.

A házi szúnyogriasztó elkészítése

Fogj egy kisebb szórófejes flakont vagy üveget (pl. kiürült, kiöblített pumpás dezodor). Töltsd meg vízzel és cseppents bele citronella illóolajat. 75 ml-es üvegbe kb 20-25 cseppet tettem. A hatékonyság miatt fontos, hogy elég citronellás legyen.

Ha szeretnél, tehetsz még hozzá kozmetikai célra is használható levendula olajat, ez sem a szúnyogok kedvenc aromája. A levendulának ráadásul bőrápoló hatása is van, és az esetleges már meglevő csípéseid viszketését, gyulladását is enyhíti. Az említett 75 ml-es üvegbe kb 10 csepp levendulát cseppentettem a citronella mellé.

Levendula Jóga a szabadban
Levendula Jóga a szabadban

Ha kész a keverék, jól rázd össze, majd spricceld a bőrödre. Kend szét picit, vagy ha jó meleg van, csak hagyd, hogy megszáradjon rajtad. Ügyelj az általános szabályokra, tehát sérült bőrre, sebre ne kerüljön, szembe és szájba se jusson.

Ez a szer valóban hatásos! Láttam, ahogy a szunyi közel repül a karomhoz, aztán elszáll. Tapasztalataim alapján kb 1-1,5 óra a hatása, de érdemes újra lefújni magad, ha érzed, hogy támadnak. Nagy melegben gyorsabban elpárolog az olaj.

A bejegyzés kategóriája: Levendula
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?