Ehhez most csomagolásmentesen, kimérősen vásárolt tahinit használtam, így megspóroltam a szezámmagpirítás idejét is, így valóban hamar kész lett a humusz. A zöldségeket mindig a piacon veszem és saját készítésű vászonzacsikban hozom haza. A csicseriborsót pedig zöldségesből vagy szintén csomagolásmentes boltból szerzem be, saját tárolóedénybe kimérve.
Hozzávalók:
- 25-30 dkg csicseriborsó megfőzve (megmosom, 10-12 órára beáztatom, majd kb fél óra alatt megfőzöm, ha túl sok víz marad rajta, kicsit leöntök belőle)
- 1-1,5 evőkanál tahini (szezámpaszta)
- fél citrom leve
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- só
- bors (fehér vagy színes, őrölve)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kicsi cékla meghámozva
A csicserit (levével együtt), a fokhagymát és a céklát összebotmixerezem, sózom, borsozom. Hozzáfacsarom a citromot, belekeverem a tahinit és az olívaolajat. Bármikor, bármivel, bármihez fogyasztható 🙂
