Jóga

Levendula Jóga a Ligetben

Kihasználva a jó időt többször is gyakoroltunk együtt az újszegedi Erzsébet Liget fáinak árnyékában. Könnyed 60 perces Gerincjóga alapú órákat tartottam, melyeket a kezdő jógázók is nagyon élveztek. Volt olyan résztvevő, akinek ez volt élete első jógaórája, de eljöttek olyanok is, akik rendszeresen járnak hozzám. A természetben jógázni nem csak a friss levegő miatt különleges élmény. Jóga közben közvetlenül átélheted, hogy a természet része vagy te is, ha a tested alatt a talajt és a füvet érzed, ha felnézel, falevelek látsz miközben a madárcsicsergést hallgatod.

Az első szabadtéri Levendula Jóga órára július 31-én került sor. A kinti jógagyakorlás előnye, hogy rengeteg tér áll rendelkezésre, így akkor sem érezzük zsúfoltnak a helyzetet, ha jóval többen vagyunk, mint egy átlagos csoportos jógán. Nem volt túl meleg és szépen sütött a nap végig amíg jógáztunk.

ráhangolódás a jógára
Meditációs ülésben ráhangolódunk a jógára és a természetre
jóga egyensúlygyakorlat
Az alapoktól építjük fel a Vriksásza – Fapóz egyensúlygyakorlatot
relaxáció
Óra végi relaxáció Savászanában kapcsolódva a Földdel

Második alkalommal, augusztus 7-én ugyanannyian vettek részt, viszont egész más volt a csapat összetétele. Jóval melegebb és fülledtebb volt az idő, mint az előző héten, így kevésbé dinamikus órát terveztem, inkább a mély nyújtásokon és a hosszabban kitartott ászanákon volt a hangsúly.

jóga a természetben
Minden jógaóra ráhangolódással kezdődik
szabadtéri jóga
Jóga a szabadban
garudászana saspóz
Garudászana – Saspóz, egyensúlygyakorlat

Az alábbi rövid videót az előtt készítettük, hogy megérkeztek a jógaóra résztvevői. Ha szeretnél még hasonló videókat látni, iratkozz fel a Levendula Jóga YouTube csatornájára!

Kövesd a Levendula Jóga Facebook oldalát is és figyeld az eseményeket, hiszen a jó idő beköszöntével mindig számíthatsz majd szabadtéri jógaórákra: https://www.facebook.com/levendulajoga/events/

Szólj hozzá