Óratípusok

A jógaórákon a gyakorlatok nehézségét mindig a csoport összetételéhez, vagy az egyéni gyakorló képességeihez igazítom. Kezdők esetében inkább a Gerincjóga eszköztárához nyúlok, a tapasztaltabbakkal pedig már nehezebb ászanákat is kipróbálunk. A ráhangolódás után kezdő szinten rendszerint a gerinc átmozgatásával indítunk, haladóbb szinten viszont általában Napüdvözletekkel melegítünk be. Minden órán van erősítés és nyújtás, egyensúlygyakorlat, légzőgyakorlat, levezetésképpen pedig fordított testhelyzetek. A gyakorlást mindig 10 perc vezetett relaxációval zárjuk.

lótuszülés
Minden jógaóra ráhangolódással kezdődik

Kis létszámú csoportos jógaóra

Csoportos jógaórákon 3-6 fő vehet részt egyszerre, így tehát nem kell a zsúfoltságtól sem tartanod. Mindent tökéletesen fogsz látni és hallani, végig figyelni fogok Rád, szükség esetén segítek, igazítalak az ászanákban.

Ha szeretnél jönni, az aktuális heti Facebook eseményen keresztül tudsz bejelentkezni. Csak jelölj “ott leszek”-et, de ha még nem voltál nálam, írj üzenetet is! Érkezz jógás ruhában, de ha ez nem megoldható, az óra előtt is átöltözhetsz, ebben esetben mindenképp érkezz 10-15 perccel hamarabb (egyébként is ajánlott 5-10 perccel a kezdés előtt megjelenni). Lehetőleg hozz saját plédet! Plédre a gyakorlás során és a relaxáció alatt is szükséged lehet. Hozhatod a jógaszőnyegedet és más jógaeszközeidet is. Ha nincs saját szőnyeged, tudok biztosítani a számodra, ahogy jógatéglát és hevedert is. Az jógamatracokat minden használat után letisztítom. (Levendulás tisztítószer recept itt.)

jógaheveder
Dzsanusirsászana jógahevederrel

Egyéni jógaóra

Ha a csoportos jógaórák időpontjai nem megfelelőek a számodra, vagy szeretnéd, ha a gyakorlatok még inkább a saját adottságaidhoz igazodnának, jöhetsz hozzám egyéni jógaórára is. Egyéni órára Facebookon a “Foglalás most” gomb segítségével tudsz bejelentkezni. Hétköznap délelőtti időpontok közül választhatsz, a legkorábbi kezdési időpont 8:30, legkésőbbi pedig 10:30. A csoportos jógaórákhoz hasonlóan ezek a foglalkozások is körülbelül 90 percesek. Az egyéni órákon speciálisabb gyakorlatokat is végzünk, például a falnál, és kipróbálhatod akár a jógakereket is.

jógakerék
Mellkasnyitás jógakerékkel

Szabadtéri jógaóra

Amikor az időjárás engedi, rövidebb, kb. 60 perces könnyű jógaórát tartok az újszegedi Erzsébet Ligetben péntek délután. Ezeken az órákon meghatározott részvételi díj nincs, hálásan köszönök minden adományt, akár pár száz forintot is. A szabadtéri jógára mindig hozz magaddal jógaszőnyeget, plédet, vagy bármit, amin tudsz gyakorolni! A szobában használt szuper jógamatracod alá érdemes teríteni valamit, amit könnyebb kitisztítani, akár egy strandoláshoz használt plédet vagy gyékényszőnyeget. A fák árnyékában szükséged lehet még szúnyogrisztóra is, amihez receptet itt találsz.

szabadtéri jóga
Jóga a szabadban

Online jógaóra

Ha bármilyen oknál fogva nem tudsz személyesen részt venni a jógaóráimon, online is csatlakozhatsz a csoportos gyakorlásokhoz. Bejelentkezéskor jelezd, ha online szeretnél részt venni. Úgy kell elhelyezkedned a szobádban és elhelyezned a webcamerát vagy a laptopod (kisebb tablet vagy telefon nem a legmegfelelőbb), hogy a lehető legjobban láthassalak. Fontos, hogy tudjam, sikerül követned az instrukciókat, és te is elég jól láss, de legfőképp tökéletesen hallj mindent. Az otthoni jógagyakorláshoz is találsz tippeket a blogomon.

Korábban tartottam Live Stream Gerincjóga órákat is, amelyek videói még mindig elérhetőek a Facebookon. Ha szeretnél ízelítőt kapni, meg tudod tekinteni ezeket a felvételeket. Ebben a bejegyzésben találsz segítséget, hogy könnyedén megtaláld a videókat: https://levendulajoga.hu/2020/05/06/online-gerincjoga-orak/

Várok szeretettel mindenkit, teljesen kezdőket és sok éve jógázókat is bármelyik órámra! 🙂 Fejlődjünk együtt, tanuljunk egymástól!